فیلمهای برتر سینمای ایران از نظر سایت imdb

در سال 1379 همزمان با بزرگداشت صدمین سال ورود سینما به ایران، 21 شهریور ماه به عنوان «روز ملی سینما» شناخته شد. همین بهانهای شد که در این مقاله به بررسی و معرفی فیلمهای برتر ایرانی از نظر سایت imdb بپردازیم.
مادر با امتیاز 8.5

فیلم مادر به کارگردانی علی حاتمی در سال 1368 در ژانر خانوادگی و اجتماعی ساخته شدهاست. در این فیلم رقیه چهره آزاد، محمدعلی کشاورز، فریماه فرجامی، امین تارخ، حمید جبلی، اکبر عبدی و جمشید هاشم پور به هنرمندی پرداختهاند. محوریت داستان دو موضوع در هم پیچیده را نشان میدهد.
از یک طرف داستان درباره فرزندان خانوادهای است که دور مادر پیرشان جمع شدهاند و خاطرات مشترک کودکی خود را زنده میکنند و از سوی دیگر مادر خانواده (رقیه چهره آزاد) به دنبال این است که قبل از مرگش روابط بین فرزندانش را بهبود بخشد و درباره مراسمی که قرار است بعد از مرگ او برگزار شود، برنامهریزی کند.
مارمولک با امتیاز 8.5

مارمولک فیلمی کمدی به کارگردانی کمال تبریزی و نویسندگی پیمان قاسم خانی است. این فیلم بر اساس اقتباسی از فیلمهای «ما فرشته نیستیم» و «زائر» نوشته شدهاست. مارمولک در جشنواره فجر سال 1382 موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه شد. رضا با بازی پرویز پرستویی دزد سابقهداری است که در زندان به سر میبرد. او طی یک درگیری در زندان به بیمارستان منتقل شده و در آنجا با یک روحانی برخورد میکند. رضا با دزدیدن لباسهای روحانی از بیمارستان فرار کرده و به قصد خروج از کشور به یک روستا میرود. آنجاست که متوجه میشود مردم روستا احترام زیادی برای روحانیون قائل هستند، پس به نقش خود ادامه میدهد اما میتواند پاسخگوی سؤالات دینی و مشکلات مردم روستا باشد؟
جمله “راههای رسیدن به خدا به عدد آدمهاست” از دیالوگهای ماندگار این فیلم است و شاید بتوان گفت به نوعی مفهوم فیلم بر اساس همین جمله است.
جدایی نادر از سیمین با امتیاز 8.3

نادر (پیمان معادی) و سیمین (لیلا حاتمی) درباره زندگی در خارج از کشور به اختلاف خورده و کار آنها به طلاق میکشد. سیمین ترجیح میدهد به دنبال آیندهای بهتر برای فرزندش ترمه (سارینا فرهادی) به خارج از کشور مهاجرت کند اما نادر بخاطر پدرش (علی اصغر شهبازی) که از آلزایمر رنج میبرد، از رفتن امتناع میکند. در این میان با ورودی پرستاری (ساره بیات) زندگی آنها درگیر مشکلاتی میشود.
اصغر فرهادی نویسنده و کارگردان فیلم، داستان را با روندی آرام و یکنواخت بیان کردهاست. شاید همین توانایی او باعث شده که این فیلم موفق به دریافت جایزه اسکار و گلدن گلوب در بخش بهترین فیلم خارجی زبان شود.
پیمان معادی بازیگر، کارگردان و فیلمنامهنویسی ایرانی – آمریکایی است که سالهای اخیر در سینمای ایران خوش درخشیده است. او به واسطه بازی در چندین فیلم و سریال بینالمللی توانسته شهرت، محبوبیت و اعتباری جهانی کسب کند.
۵ فیلم دیدنی با بازی پیمان معادی
بچههای آسمان با امتیاز 8.3

فیلمنامه فیلم “بچه های آسمان” براساس داستانی از جلال آل احمد با همین نام نوشته شدهاست. در این فیلم داستان خواهر(بهاره صدیقی) و برادری (میر فرخ هاشمیان) به نامهای زهرا و علی را از خانوادهای فقیر به تصویر کشیده شدهاست. به دنبال گم شدن کفشهای زهرا توسط علی، قهرمانهای کوچک داستان به دنبال راهی هستند که با مخفی نگه داشتن موضوع از والدین خود، این مشکل را حل کنند. جالب است بدانید بچههای آسمان با کارگردانی مجید مجیدی اولین فیلم ایرانی است که نامزد دریافت جایزه اسکار در رشته بهترین فیلم خارجی زبان سال شدهاست.
کلوز آپ با امتیاز 8.3
کلوز آپ به کارگردانی عباس کیارستمی و بر اساس داستانی واقعی ساخته شدهاست. در خلاصه این فیلم آمدهاست: حسین سبزیان، به دلیل شباهتش به محسن مخملباف خود را به خانواده آهنخواه به عنوان مخملباف معرفی میکند و به بهانه ساختن فیلم به خانه آنها راه مییابد. جالب است بدانید تمام بازیگران در نقش اصلی خود بازی بازی می کنند.
ابد و یک روز با امتیاز 8.2

ابد و یک روز زندگی خانواده ای فقیر را نشان میدهد که چند روز قبل از ازدواج کوچکترین دختر خانواده (سمیه) دستخوش مشکلاتی میشوند. در حالی که تمام اعضای خانواده درگیر ازدواج سمیه هستند، او با مشکلات مادر بیمار، برادر معتاد و خواهر وسواسی خود دست و پنجه نرم میکند.
به نظر میرسد سعید روستایی به عنوان کارگردان فیلم اولی توانسته با دریافت 9 سمیرغ اثری ماندگار از خود به جای بگذارد. این فیلم موفق با بازی پریناز ایزدیار، نوید محمد زاده، پیمان معادی، ریما رامین فر و شبنم مقدمی از پر فروشترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران به شمار میرود.
رنگ خدا با امتیاز 8.2

مجید مجیدی باز هم با اثری اجتماعی یکی از بهترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران را خلق کردهاست. محمد پسری در مؤسسه نابینایان تهران، منتظر پدرش است تا او را برای تعطیلات تابستانی با خود ببرد. پدر سرانجام به دنبال محمد آمده تا او را به روستا نزد خواهران و مادربزرگش ببرد. این پسر بچه عاشق طبیعت است و آرزوی زندگی در روستا با خانوادهاش را دارد؛ اما پدرش که در پی ازدواج مجدد است، از او خجالت کشیده و به دنبال راهی است که محمد را از همسر جدیدش پنهان کند. پدر بدون توجه به اعتراضهای مادربزرگ، پسرش را نزد یک نجار نابینا برده تا محمد به عنوان شاگرد نجار در آنجا بماند.
مونولوگ ” اگر روزی خدا را ببینم، میخواهم از او بپرسم چرا مرا به این شکل آفریدهاست” یکی از قویترین بخشهای فیلم به شمار میرود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این جملات قبلاً توسط محسن رمضانی (محمد) که در زندگی واقعی نیز نابیناست، در دفتر تولید فیلم گفته شده و مجید مجیدی از او خواسته که باز هم جلوی دوربین این جملات را بازگو کند.
خانه دوست کجاست با امتیاز 8.1

در خلاصه این فیلم آمدهاست: پسر بچهای 8 ساله باید دفترچه دوستش را که به اشتباه برداشتهاست، به او برگرداند تا از اخراج دوستش از مدرسه جلوگیری کند. عباس کیارستمی باز هم شاهکاری دیگر خلق کردهاست. منتقدان در ستایش کیارستمی، از تفکر او به عنوان یکی از واضحترین و چالش برانگیزترین تفکرهای سینمایی یاد کردهاند.
هامون با امتیاز 8.1

همسر هامون او را ترک میکند. او همچنین به طرز ناموفقی در تلاش است که دکترای خود را به پایان برساند. در ادامه هامون سعی دارد با یک سری فلاش بک بفهمد چه اشتباهی در زندگی خود کردهاست. بازی خسرو شکیبایی در این فیلم چنان تأثیرگذار بوده که موفق به دریافت سیمرغ بهترین بازیگر مرد از هشتمین جشنواره فیلم فجر شدهاست. در کل هامون با دریافت 5 سیمرغ یکی از به یادماندنیترین فیلمهای بعد از انقلاب به شمار میرود.
باشو غریبه کوچک با امتیاز 8.1

در جریان جنگ ایران و عراق، باشو، پسرکی جنوبی خانه و خانواده خود را از دست میدهد. در ادامه او با ترس و دزدکی وارد کامیونی شده و منطقه را ترک میکند. باشو در این سفر به شمال کشور میرسد؛ جای که همه چیز از طبیعت گرفته تا زبان متفاوت است. در این حین او با زنی (سوسن تسلیمی)آشنا میشود که درغیاب همسر خود سعی در تربیت دو فرزند خردسالش دارد. با وجود اختلافات فرهنگی و زبانی، میان باشو و نایی پیوندی محکم شکل میگیرد. این فیلم در سال 1364 به کارگردانی و نویسندگی بهرام بیضایی ساخته و پس از چند سال توقیف، اولین بار در بهمن 1368 به نمایش عمومی درآمد.
درباره الی با امتیاز 8

“یک پایان تلخ بهتر از یک تلخی بی پایانه”؛ شاید بتوان گفت کل محور فیلم بر روی همین جمله میچرخد. داستان درباره گروهی متشکل از چند دوست است که برای گذراندن آخر هفته به شمال کشور سفر میکنند. سپیده (گلشیفه فراهانی) از الی (ترانه علیدوستی) که معلم مهد کودک دخترش است، دعوت میکند تا در این سفر همراه آنها باشد. سپیده قصد دارد در این سفر الی را با احمد (شهاب حسینی) آشنا کند؛ اما با گم شدن الی همه چیز به هم میریزد. در ادامه فیلم همه به دنبال جواب این سؤال هستند “الی کجاست؟”
موسیقی پایان فیلم اثری از آندره بائر موسیقیدان آلمانی به نام “ترانهای برای الی” است اما نکته قابل توجه اینجاست که این قطعه برای این فیلم ساخته نشدهاست. هماهنگی نام موسیقی و موضوع فیلم بدون هیچ پیش زمینهای بوده و کاملاً تصادفی توسط اصغر فرهادی برای ویرایش نهایی انتخاب شدهاست.
متری شش و نیم با امتیاز 7.9

سعید روستایی در دومین تجربه سینمایی خود باز هم به موضوع اعتیاد پرداختهاست. در یک ماجرای پر هیجان، صمد (پیمان معادی) به دنبال یکی از بزرگترین توزیع کنندههای مواد مخدر به نام ناصر خاکزاد (نوید محمد زاده) است. او امیدوار است با دستگیری ناصر به مشکلات سرسام آور اعتیاد کمک کند. با این حال تلاشهای صمد او را به مسیری میکشاند که دیگر نمیتواند به کسی اعتماد کند. به نظر میرسد ترکیب روستایی، محمدزاده، معادی و ایزدیار باز هم موفق ظاهر شده، بطوریکه متری شش و نیم را به سومین فیلم پر فروش تاریخ سینمای ایران تبدیل کردهاست.
فروشنده با امتیاز 7.8

باز هم اصغر فرهادی و باز هم شاهکاری دیگر! شاید بتوان از فیلم فروشنده به عنوان پر افتخارترین فیلمهای ایرانی در جشنوارههای خارج از کشور اشاره کرد. این فیلم درباره زوجی جوانی است که به دلیل خطر ریزش ساختمان مجبور به ترک خانه خود میشوند. آنها آپارتمانی را از یکی از دوستان خود اجاره میکنند؛ غافل از اینکه مستأجر قبلی زنی با سوء رفتار اخلاقی بودهاست. همین موضوع است که رعنا و عماد را به سوی مشکلاتی بزرگ سوق میدهد.
فروشنده جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی زبان، بهترین بازیگر مرد و بهترین فیلمنامه از جشنواره کن را در کارنامه خود دارد. چند روز پس از اعلام نامزدهای اسکار و قرار گرفتن این فیلم در میان پنج نامزد بهترین فیلم خارجی زبان، اصغر فرهادی اظهار داشت که به دلیل دستور اجرایی دونالد ترامپ مبنی بر ممنوعیت ورود ایرانیان به آمریکا در این مراسم شرکت نخواهدکرد و همین دلیلی شد که انوشه انصاری سخنرانی آماده شده اصغر فرهادی را حین دریافت اسکار بجای او بخواند.
خیلی خوب بود
ممنونم