برای درمان جوشها صورتم چه کنم؟

برای همه ما پیش آمده است که وقت و بیوقت با جوشهایی مواجه شدهایم که انتظارشان را نداشتهایم. جوشهایی که فرقی نمیکند نوجوان باشیم، جوان باشیم یا میانسال، هر لحظهای ممکن است از راه برسند و زندگی ما را تحت تاثیر قرار دهند. اصلا چرا جوش میزنیم؟ برای درمان جوشها چه میشود کرد؟ آیا داروهای شیمیایی میتوانند ما را به نتیجه مطلوب برسانند؟ پاسخ به این سوالات و بسیاری از سوالات دیگر در مورد جوشها موضوع این مقاله ما در مجله اینترنتی امرسان است.
اکثر افرادی که به پزشک پوست، مو و زیبایی مراجعه میکنند با جوشهای صورتشان درگیر هستند. آنها به دنبال راه حل و درمان جوشها میگردند، کنجکاوند بدانند که این جوشها از کجا میآیند و آیا میشود از آنها پیشگیری کرد؟
بگذارید یکی یکی به این سوالها پاسخ دهیم:
چرا جوش میزنیم؟
جوش زدن آن قدرها هم اتفاق عجیبی نیست! جوشها و ضایعات پوستی از شایعترین بیماریها هستند و حدود ۸۵ درصد مردم جهان در طول زندگی خود با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند. جوشهای پوستی ممکن است به عوامل زیادی حساس باشند و در صورت بروز آنها شدیدتر شوند. عوامل ارثی، عوامل تغذیهای، چرب بودن پوست صورت و اختلالات هورمونی از آن دسته عواملی هستند که تاثیر مستقیم بر تشدید این بیماری دارند.
همان طور که برخی از مواد غذایی ممکن است باعث تشدید و وخیمتر شدن شرایط پوستی شما شوند، برخی از مواد غذایی هم به بهبود شرایط پوست کمک میکنند. میگو یکی از آن غذاهایی است که مصرف آن به واسطه سلنیومی که دارد، باعث زیبایی بیشتر پوست صورت خواهد شد. اگر غذاهای زیادی با میگو نمیشناسید، در مقاله زیر میتوانید طرز تهیه پاستا میگو و اسفناج که هم خوشمزه و هم سالم است را پیدا کنید:
خانمها بیشتر جوش میزنند یا آقایان؟

خانمها حساسیت بیشتری نسبت به پوست صورت خود و ضایعاتی که به روی آن ایجاد میشود دارند و به همین دلیل فکر میکنند که بیشتر از آقایان جوش میزنند. اما اگر بخواهیم این مسئله را از لحاظ علمی بررسی کنیم متوجه خواهیم شد که این طور نیست!
مطالعات پژوهشگران نشان میدهد که آقایان به دلیل نوع هورمونهایی که دارند، جوشهای شدیدتر، عمیقتر، دردناکتر و چرکیتری میزنند. البته لازم به ذکر است که یکی دیگر از دلایلی که خانمها باور دارند که جوشهای بیشتری میزنند، این است که پروسه بروز آکنه و روند بهبود ضایعات پوستی در آنها کندتر از مردان است.
با افزایش سن اما، جای خانمها و آقایان تا حدودی برعکس میشود. به طوری که میتوان گفت زنان ۳۰ تا ۴۰ ساله بیشر از مردان همسن و سال خود جوش میزنند.
انواع جوشها
جوشها و ضایعات پوستی انواع مختلفی دارند اما اگر بخواهیم ۲ تا از شایعترین و معمولترین آنها را نام ببریم باید به «کومدون» و «ندول» اشاره کنیم. اسم این جوشها شاید برای شما غریب باشد اما مطمئن باشید که هر دو آنها را دیده و تجربه کردهاید.
کمدونها که با اصطلاح رایج جوشهای زیرپوستی نیز شناخته میشوند همان تجمع چربی زیر پوست صورت هستند. یک جوش زمانی کمدون نام میگیرد که ناشی از چربی جمعشده زیر پوست صورت باشد و نتواند راهی به بیرون پیدا کند. در چنین شرایطی شاهد ضایعهای برجسته و همرنگ بقیه پوست صورت خواهیم بود که آن چنان هم دردناک نیست.
جوشهای دیگری که از آن با نام علمی ندول یاد می شود برجستگیهای قرمزی هستند که سر یا دهانه چرکی ندارند و نمیشود التهاب آنها را با فشار دادن جوش خواباند. ندولها معمولا در خانمها و در دوران قاعدگی یا پیش از قاعدگی رایج هستند. وقتی ندول را لمس میکنید احساسی شبیه لمس یک نخود یا عدس ریز در زیر پوست خود دارید و فکر میکنید که اگر این نقطه را فشار دهید در آخر چیزی بیرون خواهد آمد. در صورتی که هرگز این اتفاق نمیافتد. در اصطلاح عامیانه به ندول هم، مانند کمدون، جوش زیر پوستی میگویند اما همان طور که از توضیحاتی که دادیم پیداست، این دو جوش دلایل، عوارض و درمان متفاوتی دارند و نباید یکسان فرض شوند.
درمان کمدون
داروهای موضعی لایهبردار درمانی است که پزشکان برای جوشهای ندول پیشنهاد میکنند. آنها با تجویز این دارو به دنبال کنترل، بهبود و درمان این نوع جوشها هستند. اما اگر کمدونها به این درمان پاسخ ندهند، پزشک مجبور به تجویز داروهای خوراکی خواهد شد.
درمان ندول
اکثرا درمانهای موضعی برای ندولها افراد را به نتیجه مطلوب نمیرسانند و به همین دلیل پزشکان برای آنها، بر حسب شدت جوشها داروهای خوراکی و شیمیایی تجویز میکنند.
ناشتا نوشیدن آب گرم و لیموترش میتواند تاثیرات مفید زیادی بر شرایط سلامت شما داشته باشد. یکی از مهمترین آنها پاکسازی و درخشان شدن پوست است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این خاصیت و سایرخواص ناشتا نوشیدن آب گرم و لیمو ترش، میتوانید مقاله زیر را در مجله اینترنتی امرسان بخوانید:
خواص بینظیر ناشتا نوشیدن آب گرم و لیموترش
اولین قدم در درمان جوشها چیست؟

اولین قدم در درمان جوشها پیدا کردن دلیل آنها است. برای مثال وقتی خانمی برای مدت زیادی و بدون دلیل مشخصی جوش میزند شاید درگیر یک اختلال هورمونی است و هورمونهای مردانه او از حد معمول بالاتر رفتهاند، شاید به بیماریهایی مثل تخمدان پلی کیستیک مبتلا شده است و شاید مشکلات زمینهای دیگری دارد. این خانم برای یافتن دلیل جوشهای خود باید آزمایش خون و آزمایش هورمونی بدهد، سونوگرافی کند و در آخر به همراه نتایج آزمایشها و بررسیهایش برای ویزیت و مشورت به سراغ پزشک برود.
یافتن منشا مشکلات و پیدا کردن اختلالی که باعث بروز جوشها شده است، انتخاب بهترین درمان برای جوشها را راحتتر میکند. البته در آخر و با انجام یک بررسی همه جانبه ممکن است پزشک به شما بگوید که هیج مشکلی ندارید و دلیل جوش زدن یا خوب نشدن جوشهایتان این است که آنها نسبت به درمان مقاوم هستند.
درخشانتر کردن پوست همواره یکی از دغدغههای اصلی افراد به ویژه زنان جوان یا میانسال بوده است. درست است که این کار را میشود با محصولات آرایشی یا مراقبتی انجام داد اما تا زمانی که روشهای طبیعیتری وجود دارد، چرا روشهای غیر طبیعی؟
روشهای طبیعی و خانگی برای درخشانتر کردن پوست
با جوشهای مقاوم به درمان چه کنیم؟
حتی شنیدن این که جوشهای ما مقاوم به درمان هستند هم ترسناک است. آیا واقعا برای درمان این جوشها راه حلی وجود ندارد؟ ما در مقامی نیستیم که به شما بگوییم که باید با جوشهای مقاوم به درمانتان چه کنید ولی در چنین شرایطی هنوز کورسوی امیدی برای شما وجود دارد. راه حل نهایی پزشکان و متخصصین پوست، مو و تغذیه برای جوشهای مقاوم به درمان، قرص «اکوتان» است.
مصرف اکوتان اما آنقدرها هم بیعوارض نیست و تنها باید زیرنظر پزشک و به تجویز او باشد. پزشکان تنها برای کسانی که مشکل جسمی خاصی ندارند و در شرایط خوبی هستند، دوز خیلی کمی از اکوتان را تجویز میکنند. افرادی که مشکلی در آنزیمهای کبدیشان وجود ندارد، با چربی بالای خون درگیر نیستند و زنانی که قصد بارداری ندارند، میتوانند وارد روند درمان اکوتان شوند.
پزشکان در دوره درمان اکوتان از بیمار میخواهند هفتهای یک بار یا هر ده روز یک بار از این قرص بخورند. مصرف دراز مدت دوز محدود اکوتان با کنترل چربی پوست باعث جلوگیری از بروز جوشهای جدید و درمان جوشها قدیمی شود.
البته لازم است بگوییم که موفقیت تجربی این قرص به ۸۵ درصد مواقع محدود شده است و باید در نظر داشته باشید که ممکن است باز هم با احتمال ۱۵ درصد تاثیر مثبتی نبینید. در چنین شرایطی تنها راه حل و مداوایی که پیش پای شماست صبر و آرامش است.
اگر به سلامت پوست خود اهمیت میدهید و به دنبال روشهای خانگی برای بهبود شرایط آن هستید، مقاله زیر را در مجله اینترنتی امرسان بخوانید: